שאלה הלכתית לגביי משרה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/06/16 20:14 ז בסיון התשעו

שאלה

הרב שלום,

אני אמא לילד עם צרכים מיוחדים ולכן לא יכולה לעבוד במשרה רגילה.

מצאתי משרה שיכולה להתאים לי מבחינת שעות וגמישות העבודה, התפקיד הוא לקוחה סמויה, כלומר התפקיד דורש ללכת לרכוש משהו ברשת כלשהי ולאחר מכן לענות על שאלון לגביי חווית הקניה, השירות וכו'.

השאלון נמסר לידי החברה המעסיקה אותי ולא לידי החברה ממנה רכשתי או רציתי לרכוש מוצר כלשהו.

האם הלכתית ראוי זה לעבוד בתפקיד מסוג זה? באופיי אני אדם שנוהג להגיש קובלנה/ פניה להנהלת רשת/חנות/שירות ציבורי כאשר נתקלת בלקויות בשירות.

אשמח על עצתך..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מותר.
אם השאלון הוא מטעם החנות בה את קונה, יש למלא שני טפסים, האחד עבורה והשני עבור המעסיקה שלך.
אין למלא סעיף שיש בו משום שם רע לחנות ולמוכריה, אם המידע אינו חיוני לקונים. כגון סעיף העוסק ברמה האינטלקטואלית של המוכרים וכדומה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן