שאלה הלכתית בנוגע לצניחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/08/16 09:37 יא באב התשעו

שאלה

היי, טוב ככה -

תמיד חלמתי לצנוח. ההורים הבטיחו לי שאעשה זאת בגיל 18. בגיל 18 הראש שלי כבר היה עסוק בשירות הלאומי ולא ממש זכרתי את ההבטחה בערך עד עכשיו, כשאני בת 20. אבל לאחר בירור קצר בנושא הבנתי שלא קיימות מדריכות צניחה, רק מדריכים. האם מותר לבנות לעשות צניחה עם מדריך ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מתקשה מאוד להתיר.
אני לא יודע מה מידת הקירבה בזמן הצניחה. מחובקים? קשורים? מחוברים באמצעות חגורה משותפת? לכל פרט כזה יש משקל בנסיבות הללו, ככל שפחות מחוברים זה לזה כך יש יותר מקום להתיר.
אולי היה אפשר להקל על פי עקרון הלכתי שנקרא "טרוד במלאכתו". השאלה היא עד כמה הצנחן שאתך באמת טרוד במשך הצניחה או שהוא נמצא שם רק לשעת הצורך אבל איננו טרוד במלאכתו בפועל.
להלן תשובה של הרב אברהם יוסף שמחלק בין רופא שטרוד במלאכתו, ובין מציל שאינו טרוד במלאכתו.

http://www.moreshet.co.il/WEB/shut/shut2.asp?id=149056