רשתות מזון מהיר לא כשרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/04 00:00 כח באלול התשסד

שאלה

האם קניה בסניף כשר של רשתות מזון מהיר לא כשרות טובה מפני שהיא יכולה לגרום לחברה לפתוח עוד סניפים כשרים, או שמא היא רעה כי היא תורמת כסף לרשת לא כשרה, וכמעט כל הכסף הרי יעבור מהסניף החוצה אל הנהלת הרשת ואל שאר סניפיה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב
אכן יש צדך בדברך בדבר מסייע ותומך בעוברי עברה,אבל מאידך יש לחזק את הסניף הכשר , ונראה לי שחיזוק ישיר זה גובר על " מסייע "עקיף בחברה ולכן מותר לקנות בסניף זה .
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן