ריח חזיר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/11/16 08:38 כג בחשון התשעז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שאלתי תישמע מעט משונה.

רציתי לדעת מה קורה מבחינה הלכתית אם מישהו שישב לידי (באוטובוס למשל) אכל אוכל לא כשר (נניח חזיר חלילה). ואף הרחתי את האוכל שלו לצערי. האם זה משפיע עלי בצורה כלשהי ? האם יש איסור לשבת ליד מישהו שאוכל בו ברגע לא כשר? (לא במסעדה לא כשרה, אלא ברחוב נניח, בטעות).

האם מותר רק לעבור ברחוב על יד מקום לא כשר?

בברכה ותודה

קרין

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום
זו שאלה נפלאה, העומד בבסיסן של כמה סוגיות בתלמוד.
הכלל להלכה הוא:
אם התערבב ריח של דבר הבטל בשישים במאכל - הוא מותר בדיעבד. ריח של דבר שאינו בטל - אסור.
ריח באף, ולא בתוך מאכל - מותר לדעת רוב הפוסקים. (לכתחילה כדאי שלא להריח, כי יש דעות שאפילו ריח של דבר בטל אסור)
לכן [ריח חזיר אינו אסור].
לעומת זאת, ריח של חמץ בפסח אסור.
(מקורות: שולחן ערוך חלק יורה דעה סימן קח סעיף א)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן