רחל אימנו

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 02/04/05 12:16 כב באדר ב'

שאלה

שלום רב

אבקש לשאול מדוע רחל אמינו ויתרה ונכמרו רחמיה לטובת אחותה לאה

הרי היא גרמה לשקר ותרמית עבור יעקוב

האם לא חטאה רחל שלמעשה רימתה את יעקוב בעבור אחותה לאה??

תשובה

ב"ה כ' אייר תשס"ה

שלום רב!

חז"ל משבחים את רחל אמנו, שמסרה ללאה סימנים על מנת שיעקב לא יבחין בתחילה שהיא לאה.
לרחל לא הייתה ברירה, אחרי שאביה לבן החליט למסור את לאה לפניה, עמדו בפניה שתי אפשרויות: א. לא לסייע ללאה ואז לאה היתה נפגעת. ב. לסייע לה, ובכך למנוע את בושתה של לאה. היא בחרה באפשרות השניה.

לעיתים בחיים קשה או אפילו בלתי אפשרי להגיע למציאות מושלמת ואז צריך לעשות את המקסימום במציאות הנתונה, וזה היה המצב אצל רחל.

ניסיון למצוא את המציאות המושלמת, ובנתיים להתעלם מן המציאות החלקית רק מביא את המציאות למצב יותר בעייתי וקשה.

בברכה

בניהו ברונר

צפת