רחל אימנו

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/01/09 12:39 כט בטבת התשסט

שאלה

שלום

שמעתי הרבה גירסאות של הסיפור על רחל אמנו והחיילם רציתי לדעת האם זה נכון לדעתךץ

האם להאמין?

שמעתי הרבה גירסאות שונות לחלוטין

ושמעתי גם סיפור של רחל אימנו ותינוק בברית

האם להאמין?

בתודה רעות רינה חמיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב.
גם אני שמעתי את הסיפור על התגלות רחל אימנו במלחמה בעזה.
אולם לא שמעתי את הסיפור עם הברית.

אני מאמין לסיפור ששמעתי .כי חכמנו לימדו אותנו שרחל אימנו חייבת להתפלל עלנו וחייבת לשמור על בנייה. כן כן חייבה כי רק בזכות צידקתה וביכיתה [הבטיח לה השם כי נחזור לארץ.]
וכך מספרים חז"ל במדרש ."בשעה שנחרב בית המקדש בכה ירמיהו לפני השם..הלך ירמיהו הנביא לאברהם אבינו..והלכו שניהם לכל האבות למשה ועוד.עד שבאו אצל רחל והיא אמרה כי היא רוצה לטעון לפני השם וכך אמרה ..."מה אני בשר ודם כפיתי את יצרי ולא קינתי באחותי ...אתה מלך שאינך בשר ודם מקנה לעבודה זרה שאין בה ממש.???
אמר לה השם [מנעי קולך מבכי ..בזכותך רחל אני מבטיח לך "ושבו בנים לגבולם."

אנני נכנס לסיפור אם באמת באה רחל או החייל דמיין אותה .
אבל היא היתה חייבת להיות שם כדי לקיים ולממש את הבטחת השם .

וכך מסביר המהרל מפרג( נצח ישראל פרק א.) את סיבת קבורת רחל [בדרך] ולא במערת המכפלה.ועיינו ברשי "כדי שתתפלל על בנייה בגלות".

אגב.
תופעה זו של האבות הקדושים שהתגלו לחילנו בשעות המלחמה היו כבר בעבר .
1. במלחמת השחרור הכיבוש מירון וצפת על ידי חטיבה שבע .[ראו החילים איש זקן רץ לפני הטנקים של החטיבה.]
לכן כתב הרב נריה זצל את השיר " חטיבה שבע ממרון [צועד לפניך בר יוחאי"]
2. גם במלחמת ששת הימים סיפו הלוחמים על זקן שרץ בין הזחלמים בחברון עד מערת המכפלה.
3."יש אנשים המוכנים להשבע כי ראו את" רבי חיים בן עטד בהר הזתים ליד קיברו ..ואני עד לעדותם!!

ועוד עדיות השמורות עמי .
אז אני ממשיך להתפלל לבורא עולם שישמע לתפילת רחל יחד עם כל האבות הקדושים ..ושלא תיגמר לנו לעולם "זכות אבות"אמן.

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן