קריאת שמע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/01/16 13:25 כז בטבת התשעו

שאלה

ביום שבת התפילת מנחה מתחילה אצלנו בשמונה וחצי, ויש מקרים שזה ממש צמוד לזמן קריאת שמע אז אומרים לנו כל אחד לעצמו לקרוא קריאת שמע לפני שנתחיל את התפילה. השאלה שלי היא מאיזה קטע עד איזה קטע צריך לקרוא? כי הרי יש גם את הברכות לפני ואחרי קריאת שמע.

************

צריך לקרוא את שלוש הפרשיות, ללא הברכות. דהיינו מ"שמע ישראל" עד "ה' אלקיכם אמת".

************

תודה. ואז שאנחנו מבצעים את כל התפילה מ "הודו" אנחנו שוב מגיעים לקריאת שמע ומברכים שוב.

א. האם זה לא בעיה שאנחנו מברכים שוב על קריאת שמע?

ב. האם יש הגבלה לכמות הפעמים שמותר לקרוא קריאת שמע?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קריאת שמע היא פסוק בתורה. גם הפרשיות שאחרי קריאת שמע הם פרשיות מהתורה.
לכן אין בקריאת שמע שום חשש של ברכה לבטלה ויכול לקרוא שמע כמה שירצה, כקורא בתורה.
אגב, מלבד 'שמע' שלפני התפילה ו'שמע' שבתוך התפילה יש עוד 'שמע' בקריאת התורה בשבת.