קריאת שמע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/11/15 00:37 ד בכסלו התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום,

החלטתי לקחת על עצמי את קריאת שמע על המיטה לפני השינה.

על מנת שאני אוכל לעשות מצווה זו בצורה הנכונה ביותר יש לי מספר שאלות אלייך.

יש לי בספרון כמו הסבר קטן על התפילה שאומר שאין לברך את שם המלכות אחרי חצות הלילה, למה הכוונה? מה אני לא צריכה לקרוא ובאיזה שעה יוצא חצות הלילה?

אשמח אם תוכל לפרט לי את תהליך קריאת שמע ולתדרך אותי שלב אחר שלב על מנת שהמצווה תעשה בצורה הנכונה ביותר!

בתודה מראש!

נוי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש שלמדו על פי קבלת האר"י ז"ל, שרק מי שהולך לישון לפני חצות לילה יברך "המפיל", אבל מי שהולך לישון אחר חצות לא יאמרנה. וכן נוהגים רבים מהספרדים, שאם הולכים לישון אחר חצות אומרים "המפיל" בלא שם ומלכות

בלי להגיד את המלים: 'ד' אלוקינו מלך העולם'
אומרים: "ברוך אתה * המפיל חבלי שינה על עיני..."

(כה"ח רלט, ח, וע' יחו"ד ד, ע' קכב-קכד). אבל למנהג אשכנזים וחלק מהספרדים, כל זמן שהולכים לישון לפני עמוד השחר – מברכים "המפיל".

עייני עוד (הרב א. מלמד):
http://ph.yhb.org.il/02-26-02/
והעמודים שלפניו ולאחריו - שם כל הלכות קריאת שמע שעל המיטה.