קריאת מגילה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/02/13 08:50 יא באדר התשעג

שאלה

שלום,

התחתנתי לפני כשנה וחצי, הנשים במשפחה שלו נוהגות לשמוע קריאת מגילה רק בערב.

האם עליי לנהוג כמוהן? (עד החתונה הקפדתי לשמוע מגילה גם בבוקר).

בנוסף, מבחינת שמירת שעות בין בשר לחלב - בעלי אשכנזי ואני מזרחית: אני שומרת 6 שעות בין בשר וחלב ו4 בין עוף לחלב. בעלי שומר 3 שעות על הכל, הבנתי שאחרי החתונה אני צריכה לנהוג כמו בעלי.. האם עליי להתחיל לשמור 3 שעות?

תודה רבה ופורים שמח!

שירה

תשובה

שלום רב
א. נשים חייבות לשמוע מגילה גם בלילה וגם ביום על כן כך עלייך לנהוג.
ב. אם אצלם במשפחה המנהג מבוסס, בדרך כלל נהגו כך חלק מיוצאי אשכנז, את יכולה לנהוג כמותו.
למרות, שחלק גדול גם אצל האשכנזים נוהג להמתין שש שעות.
ברכה והצלחה.
ירון דוראני.