קריאת מגילה, קריאת נשים לנשים, אם אין זמן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/02/13 13:04 טו באדר התשעג

שאלה

פורים שמח

לא הספקתי לשמוע מגילה בבוקר

בעלי רוצה שאלך לקריאת נשים בבית הכנסת (שנשים קוראות), ואני לא מרגישה נח עם זה.

מה לעשות?

תודה (ירושלמית)

תשובה

שלום

לכתחילה ודאי אין ללכת לקריאת נשים שאשה קוראת במגילה להוציא אחרות, שהרבה מגדולי האחרונים כתבו להמנע מכך מסיבות שונות וחשובות (מג"א, בא"ח, חיי"א ועוד). ובימינו נוספו עוד טעמים להמנע מכך מצד הפגיעה באחדות המשפחה ובאחדות הקהילות, ומצד המגמה לשנות ממנהגי אבות שאחריתה מי ישורנו, וכבר הזהירו על כך הרב אריאל נשיא צהר ועוד גדולים.
אמנם בשעת הדחק כשאין ברירה, יוצאים ידי חובה אם נשים שומעות קריאת מגילה מאשה אחרת.
במצב שבו אינך מוצאת מניין רגיל, ובעלך אינו יודע לקרוא להוציא אותך וגם את אינך יודעת, אזי מותר ללכת לאשה שקוראת לאחרות, ובלבד שהאוירה שם אינה של מרידה בד' ובמנהגי ישראל.

בהצלחה