קריאת מגילה לאנשי כוחות ההצלה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/03/16 21:35 ז באדר ב'

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי שאלה בעניין דיני מגילה שלא מצאתי לה תשובה בשום מקום. מה יעשה איש מד"א שנמצא במשמרת בערב פורים בירושלים (כלומר שקריאת מגילה בערב נופלת על המשמרת שלו)?

משמרת ערב פורים היא אחת המשמרות העמוסות ביותר בשנה, ויש בה עבודה מסביב לשעון. אני משובץ לתפקיד ביום הזה. מה עליי לעשות בעניין קריאת מגילה? הסיכויים שיתפנו לנו אפילו עשרים דקות במשמרת קלושים, ואין הרבה מתנדבים ועובדים למרות העומס הרב של הקריאות.

תודה מראש על התשובה.

תשובה

שלום לך,

כתוב לי כתגובה לשאלה זו מהן הן שעות המשמרת.

בכל מקרה חובה לקרוא את המגילה וניתן בשביל זה גם להזיז את שעות המשמרות וגם לגייס כח אדם נוסף לזמן קצר מתוך המשמרת - לפי הצורך.

קריאת המגילה של הערב היא (בערך) בין השעה 19 לשעה 4 בבוקר.

קריאת המגילה של הבוקר חשובה עוד יותר והיא בין השעה 5:45 ל 17:45 [כל השעות לפי שעון החורף].

אם לא ניתן לקרוא במנין - קוראים ללא מנין
צריך לקרוא מתוך מגילה כשרה כאשר אדם אחר עוקב אחריך מתוך ספר תנ"ך ומתקן את הטעויות שלך.

בברכת פורים כשר ושמח
דוד לוי