קריאת מגילה בירושלים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/03/14 20:50 כט באדר א'

שאלה

שבוע טוב, לא ידעתי את מי לשאול וראיתי שרשום שאלות בנושא הלכה. מקווה שאפשר יהיה לשאול.

אנחנו משפחה של כמה אחים שרוצים ביחד עם המשפחות (מנהריה, יקנעם וחולון) להתארח בבית מלון הנמצא בירושלים.

האירוח הינו לשישי-שבת עד ראשון בבוקר שיוצא בי"ב אדר ב' עד י"ד באדר ב' - פורים.

נאמר לנו שלא קוראים מגילה בירושלים בימים אלה, אלא רק ביום שני (אנחנו כבר לא נהיה שם).

אנחנו לא תושבי ירושלים ולא יודעים מה אפשר לעשות, כי מצד אחד אסור יהיה לנו לקרוא מגילה (האם נכון? גם אם אנחנו בבית מלון ולא תושבי ירושלים?) ומצד שני לא רוצים לפספס את מצוות קריאת מגילה. מה נוכל לעשות?

תודה רבה מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

דינכם כבני עיר וצריך לקרא את המגילה מוצ"ש ויום ראשון.
דין זה רק למקרה שלכם ואם משתנה התוכנית יתכן וישתנה הדין וצריך לשאול שוב.

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן