קסמים וכישוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/12/15 23:04 יח בטבת התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,ברצוני לשאול אותך שאלה שמעניינת אותי זה זמן רב:

האם על פי היהדות קסמים וכישוף קיימים ?

ידוע לי שהדעות חלוקות ,אך אם הדבר אינו קיים מדוע הוא אסור ?

אם כישוף וקסם לא קיימים מדוע היהדות אוסרת לבצע אותם ?

ובנוסף לזה איך זה יכול להיות שיש חיזוי עתידות וסוגי קסמים על פי הקבלה איך זה ייתכן הרי היהדות אינה מסכימה לשימוש בקסם ויש להרוג מכשפים ?

אשמח לתשובה בהערכה רבה אביאל.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

התורה אסרה כישוף, אך נחלקו המפרשים אם איסור זה הוא תוצאה של העובדה שהכישוף הוא שטויות והתורה רוצה להרחיק אותנו משטויות, או שמא הכישוף הוא כח קיים שהתורה מזהירה מלהשתמש בו. השיטה הראשונה היא שיטת הרמב"ם, והשיטה השניה היא שיטת הרמב"ן.

מתוך תשובה של הרב דרור ברמה

עיין בכל התשובה שלו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3445049,00.html