קסם האהבה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 13/10/12 20:29 כז בתשרי התשעג

שאלה

שלום וברכה הרב,

איך מתפתחת האהבה?

יש ספר טוב שהרב יכול להמליץ לי עליו העוסק באהבה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה .

אענה בקיצור: (להרחבה והעמקה- עיין בספרים שאציין)

[האהבה היא קסם], [האהבה זה הדבר הכי חזק שיש בעולם]

(בסוד: חסד הנקרא יומם, דאזיל בכולהו יומין, עיין עץ חיים שער כה´ פרק ב´ כלל ז)).

[אהבה] היא [סוד], וסוד הוא דבר חמקמק.

אם שומרים עליו -איש אינו נהנה ממנו והוא הופך להיות חסר ערך, ואם מגלים אותו- הוא חדל להיות סוד.

[על מנת להצליח ולדבר על אהבה- יש להשתמש בשפת הסוד].

[האהבה היא כמו עץ הצומח ומתפתח בהדרגה], בתחילה היא נזרעת כ[גרעין] במעמקי הנפש, לאחר מכן [נובטת] ומתגלה לפני השטח, בהמשך- [מיתמרת ומסתעפת] לכדי קשר [בשל] עם בן הזוג, ולבסוף אף נותנת [פירות]- מביאה חיים לעולם (אהבה, הרב יצחק גינזבורג עמוד 10).

הרב אליהו דסלר זצ"ל בסיפרו "מכתב מאליהו" חלק א´ בקונטרס החסד אומר: [אהבה היא תולדה של נתינה, ככל שתיתן יותר- תאהב יותר].

על מנת להבין באריכות מה זאת אהבה, וללמוד אודותיה, אני ממליץ בחום רב על החוברת : [מה זאת אהבה]- מערכות יחסים באור הקבלה והחסידות- של [הרב יצחק גינזבורג] שליט"א, וכן הספר : [אהבה - [הרב יצחק גינזבורג ]שליט"א, זה ספר מדהים המתאר את שלבי האהבה בנפש ואופן פעולתה, וכן מגלה לנו את סודה וקיסמה..

ברכה והצלחה בכל.