קמעות

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 13/03/09 17:16 יז באדר התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול 2 שאלות

1)עניין של קמעות, לא מזמן משפחתי קנתה כמה קמעות אצל רב בסכום לא מבוטל של כסף. אולם מאז ששמתי אותו הרגשתי שיש לי מזל רע בכל צעד קטן_. ולכן עניין אותי לדעת

א) האם יש כיום אנשים שיודעים ובאמת אפשר להאמין להם בנושא של קמעות וכו'...

ב) בהנחה שעניין הקמעות הוא אמיתי, האם הוא יכול לעשות לי גם רע במקום הטוב?

שאלה נוספת שמעניינת אותי

מבחינה הלכתית נטו האם מותר ליטול סמים קלים.?

אם הם בוודאות לא מסכנים ז"א לא יותר מסיגריות לצורך העניין (שכפי הידוע לי יש רבנים שמתירים לעשן סיגריות)

אז שוב, נטו מבחינת הלכה, יש לנושא התייחסות איפהשהוא? ואם יש יותר מדעה אחת כמובן אשמח לקרוא אותה.

אשמח לתשובות תודה רבה וכל טוב.!

תשובה

בעזה"י

שלום,

1. קמיעות- האם קיימים קמעות אמיתיים?
בוודאי.
אלא שלצערי רוב "מוכרי הקמעות" למיניהם ולפעמים אפילו כאלה שמתחזים ליראי שמיים עם זקן לבן ארוך, מוכרים סתם דברים שאין להם משמעות פנימית אמיתית.

קמיע פועל מכח הרב או הצדיק שמכין אותו ולכן אין טעם לקנות קמיעות מאנשים שלא ברור לנו שהם אכן תלמידי חכמים גדולים ויראי שמים.

לקמיעות כאלה אין משמעות בד"כ- אך עלול להגרם מהם נזק!
כיצד?
אם אדם אומר "יש לי קמע" הכל ילך בקלות, הכל ילך חלק- לא צריך יותר להתפלל, להשתפר, להתעלות, לא צריך את ריבונו של עולם- אז יהיה רע יותר, כי מחליפים את ריבונו של עולם בחמסה...

אינני יודע מי מכר לכם את הקמע והאם הוא אכן רב וצדיק- אך יש להקפיד שזה לא יבוא במקום התחזקות,תשובה,צדקה ומעשים טובים אלא יעודד ויחזק את התשובה הפנימית.

ובאופן כללי, שמעתי מהמקובל הרב מרדכי אליהו שליט"א שמקובלים אמיתיים אינם לוקחים כסף תמורת עזרתם (לפעמים מורים לתת צדקה לעניים או לתלמוד תורה- אך לא להם ולא לכיסם) ולכן יותר טוב מלקנות קמיעות ולקבל ברכות מכל מיני מקומות- להיות ברכה!
כלומר לחיות חיים של ברכת ה', של יראת שמיים, של התעלות, של שמחה של קדושה.
זה הופך את האדם עצמו לברכה, לעולם, לסובבים אותו, לקב"ה

בהצלחה

אור
צוות ישית צפת