קמעות

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 21/08/05 11:55 טז באב התשסה

שאלה

בס"ד

לרב שלום.

אחד מבני ביתי הביא הביתה ספר קטן שנקרא "רזיאל המלאך".ידוע לי שזהו ספר קבלה עתיק שמיוחס לאדם הראשון, שיש בו גם קמעות וסגולות.

בנוסף, חברתי נתנה לי"מטבע לשמירה ונגד עין הרע" - שכתוב עליו שנתברך ע"י קברותיהם של רבנו אברהם אבוחצירא זיע"א והתנא רבי עקיבא זיע"א ואשתו רחל הצדקנית ע"ה בטבריה.

בביתי לא חונכתי לאמונה מיוחדת או תלות בקמעות. מה גם שלפני מספר ימים שמעתי שמאוד מסוכן להחזיק בבית קמעות.

בגלל ספקנותי לגבי השלכותיהם של הקמעות הללו אני שואלת האם כדאי להמשיך להחזיק בהם, האם הם עלולים להזיק או להועיל?

בברכת שבוע טוב, רונית.

תשובה

רונית שלום
אני איני יכול לדעת אם זה מועיל או מזיק. אך מה שהתורה מלמדת אותנו הוא ביחס לדברים מסוג זה "תמים תהיה עם ה'" (דברים י"ח, ט-יד), ולכן אני מזדהה עם החינוך שקיבלת בבית, וממליץ לך לאמץ אותו להמשך דרכך.
כל טוב

התשובה ניתנה ע"י הרב ברוך קהת