קמעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/06/15 16:41 יא בתמוז התשעה

שאלה

שלום.

רציתי לשאול מה עמדת היהדות בנוגע לקמעות. כשמייחסים לחפץ כוחות סגוליים או תכונות מסויימות, זה לא סותר את המצווה מספר שמות "לא תעשה לך פסל, וכל תמונה"? זאת מצווה האוסרת על האדם לעשות לעצמו פסל גם אם אין בכוונה לעבדו. אם אדם מאמין שיש חפץ שיכול להקנות לו משהו (בריאות, הצלחה, הגנה וכו') זה לא עובר על האיסור?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

קמע יהודי כמעט ולא נמצא. הקמיעות היהודיות הוא רק מאדם שגדולי ישראל הסכימו עליו וכן הקמיע ידוע שהוא מועיל. אין מושג של קניית קמע. כל הקמעות הנקנים בטענה שיש בהם כוחות הם דברים בטלים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן