קמעות ומגינים במקומות טמאים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 30/06/09 23:57 ח בתמוז התשסט

שאלה

שלום וברכה.

אני עונדת תליון מסוים שהזמנתי דרך : הועד לכתיבת ספרי תורה שהוא בעצם מעין קלף הכתובים עליו כמה פסוקים קדושים עטוף במעין מגן ממתכת, תליון ומיוחד ויפה.

שאלתי היא :מהסיבה שאני אוהבת אותו ונהנית לענוד אותו במשך כל היום, רציתי לדעת אם יש איסור בהכנסתו לשירותים ולמקלחת מפאת קדושה של האותיות והכתוב.

ואם יש איסור כזה, איך יתכן שכל כך הרבה מקומות מייצרים כאלו מגינות וקמעים עם אותיות ומילים קדושות, הרי זה בלתי אפשרי להסיר את התכשיט בכל פעם שנכנסים למקלחת ושירותים וכו'.

תודה רבה על התשובה..

תשובה

שלום וברכה!

כדי להכנס לשירותים או מלקלחת עם תליון כזה יש צורך בשני כיסויים. כיסוי אחד כבר יש לו, אז צריך שיהא עוד כיסוי. למשל ניתן להכניסו לכיס או תיק.
לא כ"כ קשה ומאד אפשרי להוריד תליון לפני כניסה לשירותים או להחביאו בתוך כיס. המייצרים סומכים על האנשים שהם מספיק בוגרים וישמרו על קדושת התליון.

בברכה,

חיים דב בריסק