קידוש על ידי מחלל שבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/11/16 23:11 ו בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלתי היא האם אדם (אני) שלא שומר שבת יכול לבצע קידוש ליל שישי בבית של שומרי שבת?

תמיד אומרים לי שאני צריך לשמור שבת או לפחות להתחיל עד הקידוש :).

תודה

תשובה

לשואל שלום
ראשית כל - ברוב בתי ישראל [נהוג שבעל הבית הוא זה שמקדש] ולכן מן הנימוס יש לכבדו בכך. ואם יש שם אדם גדול בתורה - יכבדוהו.
לתוכן שאלתך:
אם אדם רוצה לעשות קידוש בשבת, הרי שהוא מעיד בעצמו שהוא מאמין בה' ומכבד את השבת, ואזי חילול השבת שלו הוא כמו שאר החטאים, שאינם מפקיעים אותו מכלל ישראל.
כיוון שכך - [אפשר לצאת ידי חובה בקידוש שלו].
ויש מחמירים, והעיקר כדעת המקילים.
ואם אותו אדם מתבייש לחלל שבת בפני אדם גדול - גם למחמירים אפשר לצאת ידי חובה על ידו.
(מקורות: שו"ת בניין ציון כג | מהרש"ם, שדי חמד, זכר יהוסף, רשב"ן | אגרות משה או”ח א’ סימן כג | אגרות משה יו"ד ד, נח | אור לציון ח"ב כ, ה)