קח ת'זמן - דבר תורה לפרשת חיי שרה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/11/14 17:20 כ בחשון התשעה

שאלה

מה היית עושה לו היית במצב סכנה, והיית יודע שנותרו שניות ספורות לחייך?

יישנו סיפור מפורסם על [עמנואל מורנו הי"ד], שבאחת הטיסות המבצעיות שלו שאל את אחד החיילים:

"מה היית עושה, לו היה פוגע טיל במסוק בו טסת, והיו נשארות לך [כמה שניות אחרונות לחיות], עד שהמסוק פוגע בקרקע?"

ענה לו החייל:

"הייתי מתכנס בתוך עצמי, עוצם עיניים ומקווה שזה ייגמר מהר ובלי כאב, ומה אתה היית עושה?".

ענה לו עמנואל: "הייתי אומר - '[שמע ישראל]'"!

"אבל מה זה יעזור לך? הרי בכל מקרה תמות?"

ענה לו עמנואל:

"אם יש ערך לחמש שניות של חייך, [לכל החיים שלך] יש ערך".

פרשת השבוע שלנו קרויה "[חיי שרה]" על שם החיים של שרה, על אף שבפרשה זו מסופר לנו על [מותה] ולא על חייה של שרה.

מסתבר שהמוות שלה הוא במה גדולה לחיים שלה.

מפרש [הרש"ר הירש] על המילים "שני חיי שרה":

כל השנים האלה גם יחד קרויות חיי שרה, היא [חיה בכולן], וכל מאה ועשרים ושבע שנות חייה היו חיים, חיי חיוניות ושמחה, חיים טובים ובעלי משמעות, ולא היה בהם אף רגע אחד, שמוטב היה לה שלא לחיות אותו.

אפשר להבין מפירושו של הרש"ר ש"[יש חיים ויש חיים]":

יש אדם שחי עד גיל 120 שנה- נולד, אוכל, יושן, אוכל, ועוד כמה פעולות פיזיות שללא ספק יעניקו לו את ההגדרה שהוא חי עלי אדמות.

אך יש סוג נוסף של חיים, חיים שאף הם מתקיימים עלי אדמות חיים שללא ספק מתקיימים גם במיימד הפיזי, אך העיקר בהם הוא התוכן הממלא אותם.

חיים שיש בהם בחירה מה לעשות, חיים שהזמן בהם מנוצל ושום רגע הוא לא מונע מכח האינרציה אלא הוא עומד בפני עצמו עד כדי כך שלא היה אפשר לוותר עליו.

אלו "שני חיי שרה", כולם שווים בחיות שבהם.

גם על אברהם אבינו, בן זוגה המיוחד של שרה, מופיעות מילים דומות בהמשך הפרשה:

"וְאַבְרָהָם זָקֵן בָּא בַּיָּמִים " (בראשית פרק כד' פסוק א)

אומר [הרב דסלר]:

"ואצל אברהם אבינו עליו השלום כתיב "ואברהם זקן בא בימים", ומבואר בזוהר הקדוש שבא עם כל ימיו – [שכל רגע מהם לא היה לריק], אלא ממולא בעבודת ה'."

כלומר גם רגעיו של אברהם אבינו [חשובים ומחושבים] מלאים כולם בעבודת ה'.

יהי רצון שנזכה לנצל את זמננו בצורה הטובה ביותר כל עוד אנחנו עלי אדמות, ונזכה לשנות חיים מלאות וטובות.

בשורות טובות לעם ישראל!

שבת שלום!

חברים מ