קושי לציית לשאלת רב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/05/14 10:13 ד באייר התשעד

שאלה

שלום רב,

שאלתי שאלת רב לאיזה מכללה ללכת ,והוא נתן לי שם של מכללה,כשבדקתי את המכללה לא אהבתי והרגשתי שזה לא המקום שלי וגם אין את ההתמחות שבאמת רציתי,לעומת זאת במכללה אחרת שבדקת היה גם את ההתמחות,גם תחבורה יותר נוחה,וגם אוירה טובה שאהבתי.

אני רוצה לציין שבמכללה שהרב אמר לי ללכת אליה יש שם מעונות שאני מתכוונת לגור בהם לעומת המכללב שאני אישית אהבתי אך אני לא מתכוונת לגור שם,אינני רוצה להפר את מה שרב גדול אמר!כי אין לדעות מה צפוי לי במכללה,ואולי גם אמצא את זיווגי או כל מיני דברים כאלה,אבל באמת שאינני יכולה לראות את עצמי לומדת במקום שאינני רוצה ואוהבת,מה עליי לעשות?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החובה לשאול רב קיימת רק בשאלות הלכתיות. בשאלות אישיות (עם מי להתחתן, היכן ללמוד, במה לעבוד...) אין כל חובה לשאול רב.

אבל אם כבר שאלת רב בהחלט יש קושי לנהוג אחרת ממה שהדריך אותך.

אני מציע לך לפגוש שוב את הרב ולהסביר לו מה השיקולים שלך ללמוד במקום אחר - אני מקוה שיבין אותך ויתן לך את ברכתו למקום החדש שאת מעוניינת בו.