קופת רבי מאיר בעל הנס

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/02/02 04:40 כח בשבט התשסב

שאלה

שלום

מה מקורה של קופת רבי מאיר בעל הנס

תודה

!!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

קופה שהיו תורמים בחו"ל לצדקת רבי מאיר בעל הנס. אני לא בקי כל כך בפרטים ההסטורים אבל מה שידוע לי שהיו נודבים לצורך עניי ארץ ישראל והיו אומרים באותו השעה את הבקשה "אלהא דמאיר ענני" שזאת בקשה שרבי מאיר בעצמו הבטיח למישהו שעוזרת.
לכן קראו לקופות בשם "קופת רבי מאיר בעל הנס ".
לפרטים היסטורים יותר מדויקים שאלי נא את הממונים על הקופה בקבר רבי מאיר בטבריה. משפחת הרב ועקנין.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן