צניעות בחנות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/10/16 22:15 ח בתשרי התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב.

שאלתי היא בענייני צניעות.

אני חוזרת בתשובה והבעיה היא שלפעמים בקניה בחנות

יש מוכר גבר והתשלום נעשה כשהמוכר שם את העודף בידי

וזה מאוד מפריע לי ואני לא יודעת כיצד לנהוג במצב זה,

נוצר מצב שבלי לשים לב הוא נוגע לי ביד.

אשמח לדעת מה אפשר לעשות בכדי להמנע

ממצב זה ולשמור על צניעות.

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

הלכתית ראוי להמנע ממגע זה, אך אם הוא קורה במקרה בשל ריצוי המעות ולא לשם הסתכלות וכד´, אזי הדבר אינו נחשב כעוון.
אם הדבר מפריע לך בכל זאת, תוכלי לשלם בסכום מדוייק, או לבקש שטרות, או לומר למוכר שיש לך בעיה רפואית ויניח על השולחן

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן