צמיד זהב שנמצא בירושלים- הכרזה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/09/11 23:23 טז באלול התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב.

לפני כמה חודשים מצאתי ברחות ראשי בירושלים צמיד שנראה כעשוי מזהב עם שם ותאריך המודפסים עליו.

הכנתי מודעה על השבת אבידה, אבל באותו מקום אין שום מקום שמותר לתלות שם מודעות פרטיות ואני חיפשתי מודעה שמחפשים צמיד הזה ולא מצאתי.

מאז הוא אצלי בארנק די מעיק על המצפון - רציתי מאוד לקיים מצווה ולא יצא מזה כלום.

דוד שלי שהוא אדם חרידי ירא שמיים אמר שרבו אומר שבזמנינו לפעמים עדיף לא לקחת אבידה שאתה רואה כי קשה לפרסם ולהחזיר אותה ואתה נשאר תקוע איתה (אני לא זוכרת בדיוק את הניסוח וכל טעות היא שלי ולא של דודי או של רבו).

רציתי לשאול את הרב מה עלי לעשות עכשיו, מה נכון מבחינה הלכתית?

ואם אפשר בבקשה לדעת מה הוא המקור של ההלכה.

תודה רבה על העזרה ושנה טובה ומתוקה.

רחל

תשובה

שלום

יש לפרסם את מציאת הצמיד, ע"י דרך כלשהי. תוכלי לכתוב כאן את המקום והזמן, ואולי יורה ד' דרכה של המאבדת לכאן, ותוכלי להשיב לה ע"פ סימנים.
בנתיים שימי אותו בצד, עד שיבוא אליהו.
יישר כחך שהרמת את האבידה ולא התעלמת.

כל טוב