צלית כבד

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 23/11/02 21:49 יח בכסלו התשסג

שאלה

כיצד צריך לצלות כבד לכתחילה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לשואל

ידוע שהכבד "יש בו ריבוי דם" ולכן צריך לצלות אותו כהוגן.
וכתב מרן בשולחן ערוך (יורה דעה):
"הכבד יש בו ריבוי דם לפיכך לכתחילה אין לו תקנה לבשלו אלא על ידי מליחה אלא קורעו שתי וערב ומניח חיתוכו למטה וצולהו, ואחר כך יכול לבשלו"

ולמעשה, יש לקחת את הכבד, לשטוף אותו ולשפשף במים מדם הצבור עליו, לחתוך לחתיכות פרוסות ושוב לשטוף.
לצלות על גבי האש (או כלי צליה חשמלי) וטוב לפזר מעט מלח על הכבד.
לאחר שהכבד נצלחה אפשר לאכלו צלי או מבושל באשר יבשלוהו אחר כך.
בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן