צום לנשים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 26/12/09 22:58 ט בטבת התשע

שאלה

שלום.

אני מעוניינת לדעת מה דעת ההלכה בעניין צומות לנשים. הרבה נשים אומרות ש"עד שנתיים אחרי לידה אישה פטורה מצום" האם זה נכון? והעיקר מה לגבי עשרה בטבת לנשים?

תשובה

שלום

מינקת פטורה מהצומות הקלים כל עוד האשה מיניקה את בנה, ואף כאשר התינוק מקבל מזון נוסף, כל זמן שלא פסקה להיניק - הרי היא פטורה מהצום. ויש מקילים לכל מי שילדה שלא תצום עשרים וארבעה חודשים אחר הלידה, שאין הפטור תלוי בהנקה אלא במשבר הלידה, שההתאוששות ממנו אורכת עשרים וארבעה חודשים.
[למעשה רבו המחמירים המחייבים כל אשה שפסקה להיניק להתענות גם בצומות הקלים, וכן המנהג הרווח. אבל הרוצה להקל יש לה על מי לסמוך שכמה מגדולי הפוסקים הקלו בזה.]

ולהלן מקור התשובה לשאלתך מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ולהרחבה עייני בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=393