צום בהריון שבוע 39

חדשות כיפה מכון שלזינגר 22/09/04 10:59 ז בתשרי התשסה

שאלה

שלום , אני מתחילה ביום שישי ערב יום כיפור את שבוע ה - 39 וברצוני לדעת איך עלי להתנהג מבחינת הצום.

לבית הכנסת, לא אלך כמידי שנה וזה יהיה קצת מוזר להעביר ככה את יום הכיפורים.

תודה רבה

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר.
להלן תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:
כל עוד את מרגישה טוב עליך לצום.

ברגע בו את מרגישה סחרחורת או הרגשת התעלפות, עליך להתחיל לשתות נוזל מזין (כמו מיץ ענבים טהור או מהול, למשל) בכמויות של 40 סמ"ק כל 4 דק' עד שהסחרחורת או הרגשת ההתעלפות חולפת.

אזהרה:
אם מתפתחים צירים כואבים, או ירידת מים או דימום – אזי עליך להתחיל לשתות נוזלים מזינים מיד, בלא להקפיד על "פחות מכשיעור".
עליך להמשיך לשתות עד שהרגשת הצמא תחלוף, וכמובן להגיע בהקדם לחדר לידה, אפילו בשבת ואפילו ביום הכיפורים.

נוסף על כך, במצבך עדיף שלא תלכי לבית הכנסת אלא תישארי לנוח בבית, רצוי במקום ממוזג.