פרווה במסעדה בשרית

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 17/09/07 16:41 ה בתשרי התשסח

שאלה

שלום לרב!!

אם אני אוכלת אוכל שלא אמור להיות בשרי במסעדה בשרית, האוכל נהיה בשרי?

למשל אם אני אוכלת צ'יפס בבורגראנץ' הוא בשרי[או בכל מסעדה אחרת עם מאכלים אחרים]? אם כן או שזה נהיה חצי בשרי או בחזקת בשרי, כמה זמן אני צריכה לחכות בין בשר לחלב במקרה הזה?תודה רבה!!

תשובה

אם האוכל הפרווה בושל / טוגן / נאפה בפני עצמו הוא איננו בשרי, ואין צריך לחכות אחרי אכילתו כלל. למנהג בני אשכנז: אם בושל כלים בשריים אין לאוכלו עם חלבי ממש, אבל אפשר לאכול חלבי מייד אחריו, ולמנהג בני ספרד אפשר לאוכלו עם חלבי. אכן יש לוודא שהמאכל הפרווה לא הוכן עם בשרי ממש. כך לדוגמא יכול להיות שהצ'יפס טוגן בשמן משוחזר ששימש לפני כן לטיגון בשר. במקרה כזה הצ'יפס הינו בשרי גמור, ויש להמתין אחרי אכילתו כמו אחרי אכילת בשר.
כל טוב,
רונן לוביץ