פיקוח נפש

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 13/03/07 19:41 כג באדר התשסז

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת את ההלכה לגבי סיטואציה מסויימת, הסיטואציה היא כזאת:

התארחנו בשבת מחוץ לבית, במהלך השבת היה צורך לקחת מישהו לבי"ח (לאחר ששאלו את הרב של המקום), אומנם לא היה צורך להזמין ניידת אך היה צורך להגיע בדחיפות לבי"ח.

לאחד מאיתנו היה רכב שאיתו יכל לקחת את אותו אחד לבי"ח אך חוץ ממנו, שהוא שומר שבת היו אחרים שלא שומרים שבת.

השאלה היא כזאת, במידה וישנם אנשים שלא שומרים שבת האם עדיין אותו אחד שכן שומר שבת יכול להציע שהוא יקח את אותו אדם לבי"ח על אף שאלה שלא שומרים שבת יכולים לדוגמא להזמין מונית ולנסוע איתו?!

(חשוב לציין שהוא לא רצה שהם יקחו את האוטו כדי שלא יקרה מצב שיחזרו מהבי"ח בתוך שבת).

תודה..

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הפוסקים כתבו שכאשר צריך לחלל שבת לצורך פיקוח נפש "אין עושין זאת לא על ידי נכרים ולא על ידי קטנים... אלא על ידי גדולי ישראל וחכמיהם", ולכן במקרה כמו שציינת אין שום מעלה ועדיפות שמי שאינם שומרים שבת יסיעו את החולה לביה"ח, אלא אדרבה צריכים שומרי השבת להזדרז במצווה, ולעשות כל הדרוש כדי להביא את האדם לטיפול רפואי במהירות.

כל טוב,
רונן לוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן