פחית שתיה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/04/10 11:46 כה בניסן התשע

שאלה

שלום רב

רציתי לדעת האם במקרה בו הינך קונה במכונה פחית שתיה ובהכניסך מטבע יוצאות שתי פחיות במקום אחת,האם מותר לקחת את העודפת מדין ייאוש או שמא יש כאן חשש לגזל?

אודה אם יצור מקור לדבר

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

צריך לייצור קשר עם בעל החברה מה מדיניות החברה בכגון זה, האם הם מתייאשים או לא, ומה הם רוצים שיעשו (אם הם לא מתייאשים). להלכה אנו פוסקים שייאוש שלא מדעת איננו ייאוש, ועל כן אין להסתמך אלא על ידיעתם ואז יתכן שהם מתייאשים והוי יאוש.
(עיין אנצקלופדיה תלמודית יאוש שלא מדעת).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון