פחד מהסוף

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 12/01/17 19:24 יד בטבת התשעז

שאלה

שלום הרב

אני בכיתה ט ויש לי ר"מ שאני מאוד אוהב. בעיקרון הוא אמור ליהות איתנו עוד שנה אבל לא בטוח. אני מפחד שהשנה תעבור מהר מדי ואני לא יודע מה לעשות אני רוצה להישאר איתו אבל אני יודע שזה לא אפשרי. התפללתי לה יתברך שהשנה או השנתיים יעברו כמה שיותר לאט. אבל אני עדיין יודע שיגיע הסוף. יש לי איזו תכונה מעצבנת שאני דואג מוקדם מ-ד-י אני כבר עכשיו דואג מה יהיה בכיתה יב. מה עושים במצב כזה? תודה מראש

תשובה

כשם שלר"מ שלך יש תכונות מיוחדות, כך גם לר"מים נוספים. מכל אחד ואחד יש הרבה מה ללמוד.

כולנו פוחדים מהלא ידוע, אבל תזכור שאין זה סוף, אלא תמיד התחלה של משהו חדש.
נצל את מה שיש בידך כעת והפק ממנו את המירב, אם תתמקד רק במה יהיה אתה תפספס את מה שיש לך כעת.