פחדים

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 09/12/16 02:07 ט בכסלו התשעז

שאלה

שלום לרב.

ברצוני לדעת האם יש לי בעיה כל שהיא או שזה טבעי,

ברוך ה אני נשואה עם 3 ילדים. בעלי עובד קשה מאוד בשביל להביא פרנסה לבית ובנוסף לזה קובע עיתים לתורה. כך שרק ב8 בערב הוא בבית. אני לא עובדת. (למדתי תואר ראשון בהוראה) במשך ה7 שנות נישואין שלנו יצאתי מספר פעמים בודדות לעבוד ומיד עזבתי. אני אדגיש שטוב לי בבית אני מרגישה בטוח בבית. אני תמיד אומרת לו שאני מוכנה לעשות כל מה שקשר לבית והוא יהיה מלך.

הבעיה שהוא דוחף אותי לצאת לעבוד. ומכאן מתחילה הבעיה: כל פעם שמוצעת לי משרה כל שהיא אני לאותה שניה מתלהבת ולאחר זמן מה אני מתחילה לפחד ולחשוב שעות על העבודה . איך אני יסתדר? איך יהיה? מה יהיה? וכו.. אני לילה לפני כן לא ישנה כלל. ושעות יושבת ופשוט מדוכאת.(ואני לא יודעת למה)

מה שכן בעלי רוצה שאני יעבוד רק בהוראה ואני באיזהו מקום משכנעת את עצמי בשבילו למרות שאני לא מתחברת למקצוע הזה זה נראה לי מקצוע עמוס מידי שדורש עות מעבר ואני אישה שהמשפחה חשובה לה מעל הכל יותר מכל דבר אחר. אני כל כולי בשבילם

עוד דוגמא: בשריפות שהיו בכל הארץ לא מזמן. פשוט נכנסתי לחרדה (למרות שזה לא היה בעיר שלנו בכלל) הייתי משותקת. לא יכולתי לעשות כלום חוץ מלעמוד ליד החלון ולהיות בהיכון אם יקרה? ואיך נברח? וכו..כל מיני מצבים כאלו.

גם כאשר היה פיגוע בעיר שלנו פ(עם אחד ויחידה) לא יצאתי מהבית שבועיים לשום מקום ובוקשי ישנתי בלילות והמון בכיתי מהפחד

עוד דבר: בעלי רוצה לעזוב את העיר שאנו גרים בה אני לא מוכנה בשום פנים ואופן. למרות שבתוך תוכי אני מאוד רוצה אבל מרגיש לי שאני עכשיו במקום בטוח אז למה לעשות שינויים בחיים פתאום?!

אני רצה רק לדעת אם זה מצב טבעי ככה שכלך דבר אני נכנסת לסרטים ולעומק של העניין שזה אפילו בדבר הכי פשוט כגון :עבודה או שבאמת יש לי בעיה?אשמח לשמוע חוות דעת של הרב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב.טוב
לפי תיאורך העניין צריך ייעוץ והכוונה כדי לחזק את האמון והביטחון העצמי
בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן