פגיעה מינית\לשון הרע

חדשות כיפה הרב אייל קרים 01/12/02 23:57 כו בכסלו התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

הכרתי מישהי שנפגעה מינית בגיל קטן במשך תקופה מסוימת ע"י דוד שלה. הנערה רק היום מתחילה להזכר ולעכל את מה שקרה לה כרגע היא אינה מסוגלת לספר למשפחתה והיא מדחיקה את הנושא,היא עוברת טלטלות ותקופה קשה. הדוד הזה נפטר במשך השנים האחרונות.

אני מאמינה שאין איזושהיא בעיה שהיא תספר למשפחתה על מה שעברה ע"י הדוד, ובכל זאת רציתי לדעת האם יש איזו התייחסות מצד ההלכה מכיוון שהדוד נפטר וזה יהיה משום קטרוג ובין כה וכה לא יוכל להענש בעוה"ז.

מקווה שהשאלה במקום, תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אין ענין לצער את משפחתה ולהוסיף סבל את סיבלה. רצוי להפנותה לגורם מקצועי המטפל במקרים מסוג שכזה, וכן לתלמיד\ה חכם\מה כדי לחזקה ולהדריכה.

שלום

אייל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן