פגימת ברית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/12/15 17:32 ד בטבת התשעו

שאלה

כמו שהבנת לפי הגיל אני די צעיר.

עכשיו, הסיפור מאוד ארוך אבל אני יתחיל(בקצרה)

מגיל קטן אני רואה מראות שאסור לראותם ופוגם ברית.

אז בחודשים האחרונים אני מאוד התחזקתי הולך לשיעור ואני רוצה ללכת לישיבה ואני גם בעל הקורא בבית כנסת

אז לפני שבועיים בצער רב פגמתי ברית הצטערתי נורא נורא ועכשיו אני יושב ובוכה לך ואני אומר שלפני שעה ישבתי ופגמתי ברית וראיתי מראה אסור וזה אחרי שאני יושב ולומד גמרא לומד הלכה לומד מוסר אבל...... די! אני רוצה להפסיק ועובדה שחודשים רבים לא עשיתי זאת אבל עדיין הדחף הזה שאומר נוו מה אכפת לך מה אכפת לך אבל מצד יש ציבור שלם שעומד על הכתפיים מה אני יפיל אותם על עבירות נוראיות שאני עושה?

מה אתה תוכל להמליץ לי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אני ממלץ לך ללמוד את הלכות צניעות ופגימת הברית ממקורות ההלכה, עם אדם שיודע את ההלכה, וכמו כן לעבור היטב על הספר של הרב יהושע שפירא מישיבת רמת גן שעוסק ומברר את הנושא. יש עוד ספרים שעוסקים בכך ביסודיות. זה לא עובר בפעם אחת זה תהליך ארוך ומתיש אבל בסוף רואים ברכה.
צערך ודמעותיך הוא הבורית (סבון) שמנקה את החטא, לא דרך של נדרים וכדו' אלא למוד לעומק הוא הדרך הנכונה, ואני בטוח שאם תתחיל מהיסודות השאלת תפתר במשך הזמן, וכל זמן שאתה מכיר באיסור וחומרתו, ומצטער על כך ברור שתצליח.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ