פגימה בברית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/08/15 21:54 כד באב התשעה

שאלה

שלום רב,

כבר מספר חודשים שאני פוגם בברית, כל פעם אני מנסה שוב מצליח למספר ימים, גג שבועיים ואז חוטא שוב. הפעם הצלחתי כמעט שבועים וחצי אך היום חטאתי שוב..

אני מרגיש רע עם עצמי כי אני מבטיח לעצמי להשתדל להפסיק עם זה אבל בימים הראשונים זה הולך די בקלות אך ככל שעובר יותר זמן אני לא מפסיק לחשוב על זה עד שאני נכשל..

אשמח לעזרה בנושא

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המלחמה נגד היצר הזה בגיל שלך זו מלחמת עולם. קשה מאוד להתגבר.
הבעיה העיקרית היא שבכל פעם שנופלים מתייאשים.
הפתרון הוא לא לנסות לנצח אלא לרצות להקדם קצת.
להבין מראש שזו מלחמה ארוכה ולא נוכל לנצח אותה בקלות.
תדרוש מעצמך לעמוד שבועיים. תסלח לעצמך אם תהיה אחר כך נפילה, ושוב עוד שבועיים.
אחרי שזה יסתדר לך בקלות, תוסיף עוד שבוע: לעמוד במשימה שלשה שבועות רצוף - מבחינתך זה יהיה נצחון. כך תתקדם לאט ותשמח בכל תקופה נקייה שאתה עומד בה.
העקר להתקדם, גם אם יקח לך שנים - בסוף תנצח.

בהצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן