פגימה בברית - לבנים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/10/10 20:53 ה בחשון התשעא

שאלה

שלום.

אני לא יודע מאיפה להתחיל,אני אנסה לקצר ולתמצת כמה שיותר.

יש לי בעיה,אני עובר את עבירת הזרע לבטלה כבר די הרבה זמן.

אני עושה את זה,מצטער על כך,מנסה מהתחלה ושוב נכשל.

אני כבר לא יודע מה לעשות.

אולי עכשיו אני כותב מעט אבל יש לי כל כך הרבה מה להגיד אבל אין לי פשוט כוח לרשום הכל.

הסיפור שלי הוא דיי ארוך,יש לי את הבעיה הזאת המון זמן,אם אני רואה משהו שחשוב שאני אציין זה שפעם הייתה לי יותר מוטיבציה,היו פעמים שחשבתי שיצאתי מזה אבל בסוף תמיד נפלתי ובגלל זה כיום כבר בקושי אני מרגיש שיש לי תקווה ושיש לי סיכוי לצאת מזה.

אני כבר לא יודע אם ה' מאמין מי ואם אני בכלל מאמין בעצמי.

נכשלתי כל כך הרבה פעמים.

עוד משהו,שבוע שעבר נשבעתי בכל היקר לי לא לעבור את העבירה הזאת למשך תקופת זמן מסוימת,אך אחרי שבוע בערך נכשלתי שוב (אתמול) והיום שוב נכשלתי.

אני מרגיש כל כך רע עם עצמי על שהפרתי שבועה וזלזלתי ככה,אני נשבעתי בכל היקר לי,איך נכשלתי שוב?!

כמו שאת/אתה/אתם/אתן רואים,אני מרגיש ממש רע עם עצמי,דרך אגב זאת הפעם השנייה שאני מפר שבועה בנושא הזה.

קשה לי לרשום את מה שאני רושם ברגע זה אבל אני משתדל כי אני יודע שזה חשוב.

אני מקווה שמתישהו בעזרת ה' אני אצא מזה,אני מקווה שברגע שזה יקרה ה' יסלח לי וייתן לי הזדמנות לפתוח דף חדש,אני רק מקווה שזה יקרה ואני מקווה ש-ה' מבין אותי ומבין שלא התכוונתי לפגום בברית וגם להפר שבועות,אני יודע שזאת אשמתי,אבל אני פשוט לא יודע מה לעשות,אני מרגיש כאילו זלזלתי בכל היקר לי כי בעצם בזה נשבעתי,אני מרגיש ש-ה' חושב עכשיו שלא מגיע לי כלום אם ככה הפרתי שבועות ושמגיע לי שרק לי,יכול להיות בעצם שאולי אני מרגיש את זה.

אני כבר לא יודע מה להגיד,אני גם לא יודע אם זה שאני רושם עכשיו לכם באמת יעזור לי,הופנתי לפה על ידי מישהו.

כמו שאתם רואים אני פסימי כי ניסיתי כל כך הרבה פעמים ונכשלתי,אכזבתי את ה' כל כך הרבה פעמים וגם אכזבתי את עצמי.

תודה רבה על ההקשבה,אני מקווה שתבין/תביני/תבינו אותי ואני מקווה שאני אצא מזה מתישהו ואוכל להתחיל דף חדש,דף באמת נקי,אני מקווה שתיהיה לי ההזדמנות לכך.

תשובה

שלום לך בחור יקר!

דבריך הכנים והכואבים נכנסים ללב. ניכר שאתה משתדל מאד.

החיים מלאי התמודדויות, יש כאלו שהם חולפות, חד פעמיות, ויש התמודודיות יומיומיות.

התמודדות עם טהרת הברית היא מהיומיומיות. בתחילת הדרך צריך להתמודד יום יום עם היצר שלא ליפול.
כמו שההתמודדות היא יומיומית גם ההצלחה. כלומר ההצלחה והכשלון נמדדות בכל יום, ולא רק בסכום הכולל.
לכן בכל יום שהצלחת להתגבר ולשלוט הרי שרשמת לעצמך נצחון, ונצחון מצטרף לנצחון.

דבר נוסף: חלילה לנו להתייאש. לעולם הקב"ה לא מתייאש מאיתנו, ובמיוחד אתה, שאתה כל כך מתאמץ ומשתדל ועושה תחבולות כדי להצליח שלא מתייאשים ממך.
להפך, כל רצון ומאמץ נרשם לזכותך, וכל צער שאתה מצטער מצטרף לחשבון כולל של חרטה ותשובה.

הקב"ה אוהב אותנו ויודע עד כמה קשה לעיתים. כמובן שאנו צריכים לעשות את המאמץ מצידינו, אבל עלינו לדעת שהייאוש והעצבות הם חלק מעצת היצר שהוא חכם וערמומי.
היצר חושב, איך אני אצליח להפיל את הבחור היקר שוב ושוב? אם ייתאשו מלהצליח הבחור כבר "בכיס" שלי, הוא כבר לא מאמין בעצמו.
ואחנו אומרים לו: לא יצליח לך! אנחנו לא מתייאשים! אנחנו לא מתייאשים מהקשר שלנו עם ריבונו של עולם. אנחנו לא מתייאשים מעצמנו. כל נצחון קטן שלנו אנו חורצים לשון ליצר, ואומרים לו "אנחנו עם הקב"ה, לא תפריד בינינו"..

כדאי להציב סייגים טובים ומועילים, ולא להישבע.
כל אחד יודע שלעיתים החטא עלול לרבוץ לפתחו, ולכן לא כדאי להשבע.
אפשר לעשות סייגים אחרים: אינטרנט רימון, לימוד תורה קבוע, עשיית חסד, ובעיקר שמחה ושמחה בתורה.

וודאי שאתה תצא מזה! בעז"ה תתחתן בעיתו ובזמנו, ויחד עם אשתך שתמור על בית טהור וקדוש.
אבל עוד קודם לכן, אתה תראה שהמרחקים ילכו ויתארכו, כל פעם להשתדל זמן ארוך יותר מהפעם הקודמת...

בהצלחה רבה!
ותבשרנו בשורות טובות בשמחה ונחת.

חיים