עשרת הדברות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/05/12 21:02 ט בסיון התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה.. אני לא ממש יודעת אם זה בסדר לשאול אבל אנסה:

עכשיו בחג השבועות קראו את עשרת הדברות ואחת הדברות היא: "לא תחמוד את אשת רעך" שזה מכוון לגברים.. האם מוזכר באנשהו בתורה את אותו דבר כלפי הנשים?

אשמח לתשובה- תודה ויום טוב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

התורה לא מזכירה זאת בפירוש, אולם ההיגיון אומר שמצוות לא תחמוד אינה נוגעת רק לגברים.
ואכן כך כתבו הראשונים שמצווה זו נוהגת בכל אדם: גם בגברים וגם בנשים.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן