עשרת הדברות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 04/02/10 18:57 כ בשבט התשע

שאלה

בדיבר השני בעשרת הדברותכתוב:"באשר בארץ מתחת ואשר במיים מתחת לארץ", למה כתובגם מתחת לארץ וגם במים שמתחת לארץ, והרי רשום לנו מתחת לארץ וזה כולל את המים שמתחת לארץ?

תשובה

שלום,
יש לך טעות בקריאה. הפסוק מורה כי אין לחקות שום גורם פיזי שנמצא בכל היקום בין בארץ שמתחת (כלומר למטה) בין בשמים ממעל (שנמאים מעל לארץ במרום ובכלל זה כל מערכת הכוכבים) ובין בים (שהוא נמצא מתחת לארץ). אלו שלושה מקומות שונים שכוללים את כל היקום: ארץ, שמים וים.
כל טוב ושבת שלום,
משה כהן.