ערפדים בתנ''ך ?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/05/10 02:37 כה באייר התשע

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב, שבוע טוב!

אני יודע שאולי זאת שאלה קצת מוזרה, בתור אחד שבתהליכים של חזרה בתשובה הסתכלי קצת בטורים שיש ב"כיפה". ומצאתי את הטור הזה -

https://www.kipa.co.il/magazine/show.asp?id=1381

האם זה באמת נכון מה שרשום שם ?

לעניין, אני חפשתי קצת על ערפרדים ואני הבנתי שכל שאר המקומות הם הבל הבלים והמקור היחידי שהוא אמת זהו התנ"ך וזה מה שמצאתי.

השאלה שלי האם יש עוד מקורות שהם מוזכרים בתנ"ך או במקומות אחרים לפי היהדות ?

איך היהדות מתייחסת אליהם ?

והאם יש המשך במקורות אחרים לעניין זה ?

תודה רבה ושבוע טוב, מתן.

תשובה

שלום

הכל הבל גמור.
ההתיחסות היחידה בתורה היא באיסור לשתות דם - 'לא תאכלו על הדם'. יתכן שהיה מנהג רשעים בעבר לעשות כאלה דברים כחלק מטקסי הע"ז שלהם, אך חבל על זמנך, לך ללמוד תורה בשמחה ועזוב את הזוטות הללו שלא יקדמו את יראת השם שלך לשום מקום.

כל טוב