עצרת תפילה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/11/15 15:55 יז בכסלו התשעו

שאלה

שלום הרב.

חזק ואמץ לרב

רציתי לדעת מהיא דעת הרב בנושא הפיגועים בימינו.

1. האם כשיש גזרה יש עניין לא להתפלל לביטול הגזירה?

2. האם רק כשיש סכנה קשה ראוי להתפלל?

3. מתי צריך להתפלל ברוב עם, כשיש גזירות קשות על העם?

4. אם אנו בזמן פוטנציאלי לגאולה כללית, מה צריך לעשות כדי להראות לקב"ה שאנו רוצים את זה?

5. כשמשה רבנו ראה שיש גזירות ומתים מעם ישראל, הוא עזב את הלימוד וכינס תפילה...

יכול להיות שהוא טעה וביטל תורה?

6. ברוך ה' יש תשובה, ויש תורה ויש צניעות, מדוע בכל זאת מתים מישראל ויש גזירות מצד המוסלמים,

הרי כל התורה הזו צריכה לעמוד לנו?

7. אם יכנסו לתפילה תסכים להצטרף בכל מחיר?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הפיגועים הם המשך המלחמה שהחלה לפני עשרות שנים,

תפקיד כוחות הביטחון הוא למנוע אותם ולחסל את מי שניסה או מנסה לפגע.

תפקידנו כאזרחים להתמלא עוז וגבורה, לחזק חוסן לאומי ואישי, ולא להגרר לאוירת נכאים ובכינות.

כיון שזה כל כוחו של הטרור, להחליש את הרוח, ואנחנו לא צריכים לספק לו את הניצחון.

1.צריך להתפלל לבטל את הגזירה, ה' וצה שנתפלל על כך.

2.תמיד צריך להתפלל ובמיוחד בעת צרה, כעת זה לא עת צרה אלא עת מלחמה להכות באוייבים.

3.לא יודע.

4.לא צריך להראות, צריך לעבוד את ה' ולאו דוקא כדי לקרב את הגאולה אלא כדי לעשות רצונו ומימלא הכל מצטרף לזכויות עם ישראל.

5.ככה בקלות לומר על משה רבנו שטעה??

6.יש מצוות ויש גם עברות, ובכלל לא תמיד דברים נמדדים לפי חשבון של שכר ועונש, יש הנהגה נוספת שלא תלויה בכך אלא בחכמתו של הקב"ה.

בברכה,

דני ארגמן