עניית אמן ונסיעה לאומן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/09/03 08:38 כד באלול התשסג

שאלה

כבוד הרב,

א.האם בשעת הדחק אדם יחיד יכול לשמוע סליחות בשידור חי דרך הרדיו לענות "אמנים" ל"קדישים" ולהגיד את שם ה', והאם הוא יצא ידי חובה?

ב.האם כששומעים ברכה ברדיו תוך כדי שידור בקסטה מוקלטת, האם צריך להגיד "אמן"?

ג.האם בשידור ישיר ברדיו או בטלויזיה צריך להגיד "אמן"?

ד. האם יש בעיה לנסוע לחו"ל לאומן בשביל להתחזק(להתחזק בוודאות!)? אשמח אם תענה בהקדם העניין חשוב לי ביותר!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

[כששומעים שידור חי או כששומעים מהקלטה] - אין לענות אמן, וכמובן שלא יוצאים בכך ידי חובת תפילה בציבור.

[נסיעה לאומן] - אני באופן כללי צמוד למה שכתוב בהלכה על איסור נסיעה לחו"ל כולל לאומן. יש דעות יחיד שמותר לנסוע לקברי צדיקים בחו"ל וקשה לי עם דעתם - אמנם מי שנוסע לקניות ובילויים בודאי שלא יתחיל להחמי בדיוק כשמדובר בקברי צדיקים.

בכל מקרה אם ברור שהנסיעה תגרום לחיזוק רוחני יש מקום לשקול את העניין באופן פרטי. אבל עדיף להתייעץ עם תלמיד חכם, והוא יוכל לתת לך רעיונות איך להתחזק ולהתקרב לה' בארץ הקודש, "אשר עיני ה' אלוקיך בה תמיד".

אני מצטער שלא עניתי בהקדם, השאלה "נבלעה" בתוך המון שאלות ממתינות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן