על פי מה נוהג העולם? כשפים וקמעות?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 17/09/06 21:56 כד באלול התשסו

שאלה

שלום,

אני לא מבין משהו מאוד חשוב.

האם קמיעות וסגולות שמפרסמים ברדיו ובכל מיני מקומות אחרים, כמו כוס ישועות, טבעת 5 המתכות וכו' משפיעים ויכולים לשנות את הגורל של האדם, או שרק תפילות ומעשים טובים ומצוות, הרי נאמר "תמים תהיה עם ה' אלוקיך", אז למה שסגולות ישפיעו, פתאום ה' יחליט לשנות עונש שנגזר על אדם רק בגלל שהוא השתמש בטבעת 5 המתכות???

במילים אחרות, אדם יכול לחיות רק על סגולות ובעצם כישופים ואנרגיות וכל הדברים הנ"ל, בעצם העולם פועל לפי סגולות.

אני לא מבין את זה בכלל.

אודה על תשובה שתבהיר לי את העניין.

תשובה

בסד

שלום רב.

בשום פנים ואופן העולם לא מונהג לפי הכשפים והקמעות חלילה.
יש לאדם כוח בחירה והוא יכל לבחור בטוב או חלילה ברע ...ולמעשיו יש השלכות הנקראות "שכר ועונש".
הכשפים האמתים נקראים כך "משום שמכחישים פמליה של מעלה."כדברי התלמוד.
אני מדבר אך וורק על האמתים ונכונים אלו שבאמת פועלים .ולא על השטויות שאין בהם כלום .
אגב אין היום כמעט מי שיודע לכשף באמת...
על הקמעות והחוטים שאינם עושים כלום ואין מקורם בקדושת היהדות אין בכלל מה לדבר כי זה פשוט בזבוז זמן ואם ישנה הרגשה כי זה עוזר מבחינה פסיכולוגית ... נו שיערב להם!!אבל אין אלו אותם כישופים ש"מכחישים פמליה של מעלה".

לסיכום אמונה תורה ותפילה [ומעשים טובים],יכולים לשנות הכול...!![בעיקר מעשיו של אדם משפיעים יותר מכל .]

אגב ביהדות מוזכר לא אחת ,כי העושה קמעות שלו ברשות חכמים ..[ניזוק.]
כי פשוט הוא מכריח כוחות עליונים לנהוג לפי רצונו ...(או ליתר דיוק לא לפי לתכנון המקורי שלהם,,)
אבל כל העברת אנרגיה ,[שאין בה משום השבעות כוחות ..מותרת.] כי היא פועלת ממש כמו תרופה רגילה.שמותרת. ואין בה משום "תמים תיהיה."
נדמה לי כי כוס הנהרות ,והטבעות והאבנים .פועים על יסוד זה ,של העברת אנרגיות.
על הסגולות שאינם קמעות אנני מדבר כרגע.

בברכה