עלייה לקברי צדיקים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/08/15 00:37 כו באב התשעה

שאלה

שלום הרב שרלו,

מדוע יש מנהג נפוץ כל כך ביהדות לעלות לקברי צדיקים?

הרי יש בזה בעייתיות. יש בזה צד של דרישה אל המתים. יש בזה סוג של עבודה זרה אם מאמינים שהעצמות של האדם שנקבר יכולות לחולל ניסים ופלאות. אני לא מצליח להבין מדוע יהודים רבים טסים לאומן בראש השנה לעלות לקברו של רבי נחמן ולא נשארים בארץ הקודש. האם באמת יש סגולה בקברי צדיקים?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם השאלה החשובה הזו היא שאלה שרוצים להשקיע בה זמן רב, ולהבין את כל מה שאירע, כדאי לקרוא את הספר http://www.kibutz-poalim.co.il/product?c0=41875. הוא מסביר היטב את כל העניין.
יש כנראה דרכים שונים לעבוד את הקב"ה. אכתוב רק את מה שאני קרוב אליו.
המקום היחיד אליו אני עולה הוא לירושלים. זה המקום ההלכתי של פניה לריבונו של עולם; זה המקום בו מתקיים "המקום אשר יבחר ד'"; זה המקום היחיד בו אנו פונים אל הקב"ה במקום בו הוא אמר שיש לפנות אליו; זהו המקום בו פונים לריבונו של עולם ללא מתווכים; זה המקום בו לא מצפים לניסים ונפלאות, אלא למענה אלוהי בדרכים שבהם הקב"ה עונה לקוראיו באמת; זהו המקום בו לא מתקרבים אפילו לשאלת דרישה אל המתים או כל דבר אחר; זה המקום בו לא עוזבים את ארץ ישראל כדי להגיע אליו, ועוד ועוד.
ועל כן, נראה לי כי זה הדבר הנכון ביותר לעשותו.

כל טוב