עישון שתיה וזוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/10/12 07:32 יז בתשרי התשעג

שאלה

שלום וברכה,

אני בת 22 ויש לי חבר בן 26. אנחנו חברים כבר חצי שנה ורציניים מאוד בקשר שלנו.

השבוע היינו צריכים ללכת לשבע ברכות של חבר שלו ואני מתום ליבי הייתי בטוחה שאני מוזמנת גם אך בהמשך הוא אמר לי שלא כדאי שאני אבוא משום שאלו חברים שאני לא אוהבת..ייאמר שעם החברים האלה שאני "לא אוהבת" לא נפגשתי ולו לפעם אחת מהסיבה שאני לא אוהב אותם.

כשפתחתי את העניין הוא הסביר שהם שותים אלכוהול ומעשנים גראס או מה שזה לא יהיה ואני לא אוהב את זה ובנוסף לכל הוא גם מצטרף אליהם. (מה שבאמת נכון מאוד).

הוא אומר שהם אנשים מדהימים (ואני לא חולקת על זה) אבל שאני לא יודעת לעשות את ההפרדה ומבחינתי כל מי שמעשן טיפה הוא פסול ומחוק ושאני ישר אשלול אותם ואם אני אשב איתם אני אעשה פרצופים כל הערב. מה שאכן נכון, מבחינתי זה דבר פסול ולא נכון.

אני ממש כעסתי א) כי במשך חצי שנה שאנחנו יוצאים הוא מסתיר את זה ממני מהסיבה שהוא יודע שאני אכעס. (הסתרה היא לא הפתרון)

ב)כי מאוד מאוד מפריע לי שהוא מעשן את הדבר הלא בריא הזה.

ג) מה יהיה בעתיד? הוא יפגש איתם וזהו אני לא אפגש עם החברים האלה? זו קבוצת חברים טובה הכוללת בנים ובנות חלקם נשואים שנפגשים בערך פעם בחודש.

כמובן שאת הדברים האלה העלתי בפניו והוא התנצל שהסתיר ממני אבל אמר לי הנה את רואה תראי איך את כועסת וכו'..

בשורה התחתונה הדבר לא נפתר, באותו שבוע היה שוב שבע ברכות אצל בחורה אחרת מהקבוצה ושוב לא הלכתי.

אני לא חושבת שאני יכולה לדרוש ממנו להפסיק עם זה, כי אז הוא עושה דברים בכוח מבחירה שלי ולא מבחירה שלו וגם כי אני לא חושבת שאני צריכה להציב לו תנאי שכזה.או שבמקרה הגרוע הוא יגיד לי שהוא מפסיק אבל יעשה מה שהוא רוצה מאחורי הגב שלי.

חשוב לי לציין שהוא בחור עם ראש על הכתפיים ואנחנו מדברים על בנייית בית והקמת משפחה בקרוב ובשיחות על אופי הבית יש לנו חילוקי דעות אך אנחנו באמת מצליחים לדבר ולהגיע לעמק השווה.

אשמח מאוד מאוד לייעוץ בעניין. מה לומר לו, איך להתנהג בנושא וכד'.

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ראשית יש לציין שהשאלה שכתובה בצורה מאוד בוגרת וה סימן טוב לבנין זוגיות.

דבר ראשון שצריך לטפל הוא התקשורת,

יש לו משהו לומר אבל הוא מסתיר זאת כי אם יגלה אז תכעסי עליו,
אם יווצר מצב כזה בעתיד מה את מצפה שהוא יעשה? שיאמר את האמת הצרופה ואת תכעסי עליו?

יש כאן שותפות למצב התקשורתי הזה, את תכעסי והוא מראש לא יאמר.

צריך להגיע למצב שכל אחד יכול לומר ולשתף מה שיש בלבו מבלי לקבל מקלחת קרה מהשני וכך לא יהיה צורך בטכניקת ההסתרה.

2.לגופו של ענין אתם צריכים לדבר באופן גלוי על הענין, לא כתבת מה הוא מצפה ממך אחרי החתונה? האם הוא רוצה להמשיך את הקשר? האם הוא רוצה שתבואי? או שתשארי בבית?

תבררו ביניכם עד כמה השתיה הזו מהותית לו, האם אין זה אופנה חולפת? מהי מידת השתיה, הרי יש שתיה סבירה?

נקודה מאוד חשובה לבירור היא מהי מידת הקשר שלו לחבורה הזו? הרי הוא צריך לפנות מקום לאשתו לביתו לזוגיות שהולכת ומתרקמת, לא יתכן שאשתו תהיה עוד חברה בכירה במערכת החברויות שלו, היא צריכה לקבל את מקומה הראוי לה.

אלו שאלות שאת צריכה לברר בינך לעצמך ובינך לבן זוגך.

כמובן שאני לא יכול לתת עצה יותר קונקרטית בגלל השאלות הרבות שיש לברר קודם.

אם יהיה צורך אשמח לעזור בפלפון 052-7710491

מועדים לשמחה,

דני ארגמן