עבודה בחול המועד סוכות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/12 15:49 יא בתשרי התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

לקראת חול המועד סוכות הקרב ובא רציתי לדעת האם מותר לעבוד בחול המועד?

העבודה אינה עבודה של ממש, אני עובד בחברת הייטק ויש לנו חופש בתאריכים אלו אך כחלק מעבודתי אנו צריכים לבצע כוננות טלפונית למקרה שיש תקלות (יתכן כי לא יהיה קריאות בכלל),העבודה מתבצעת מהבית ואינה כרוכה בנסיעה כל שהיא לאתר אלה בעזרת מחשב בלבד, בעבודה זו מתחלקים כשלושה אנשים בלבד לכן מישהו חייב לעשותה, בדרך כלל אינני מחלל שבת ודואג להחליף אותי בימים אלו כך יהיה גם בימי החג של סוכות, אך מכיוון כך עלי לעשות את חול המועד מכיוון שאיני עושה את ימי השבת והחג לכן עלי לשאת בנטל של חול המועד במקום חברי.

האם הדבר מותר או אסור?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש הבדל גדול מאוד בין איסור מלאכה בשבת וחג ובין חול המועד.
התפקיד שלך מותר משתי סיבות:
1. תיקון תקלות זה בדיוק 'דבר האבד' כלומר שהדחיה שלו גורמת נזק. דבר האבד מותר בחול המועד.
2. עבודת באמצעות מחשב אינה נחשבת מלאכה שאסורה בחול המועד.

חג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן