ספר מתכונים לא כשר?? דחוף.

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 30/07/07 16:47 טו באב התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

קניתי ספר מתכונים לאימי שכתוב עליו "המתכונים כשרים" אך בספר מופיע מתכון שאומר כך:

אופן ההכנה:במחבת עם שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה.מוסיפים את ניתחי הכבד עוף וממשיכים לטגן.

כאשר הכבד כמעט מוכן מוסיפים יין אדום....

ממשיכים לטגן עוד כמה דקות..

האם זה נקרא באמת ממתכון כשר?

האם הם חייבים לכתוב שצריך קודם לצלות או שזה מובן מאליו?

זו הטעיית ציבור שלם..

הרבה אנשים בין דתיים בין חילונים לא יודעים שצריך לצלות את הכבד לפני אכילתו.

אשמח לקבל תשובה בהקדם כדאי להפסיק את יצוא הספר.

תודה מראש,

יובל.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
לא הבנתי את דבריך לאשורם.קנית ספר או שאתה מפץ אותו? נכון שישנו דילוג על תהליך הצלייה אולם, אין זה אומר שיש כאן בעיה , כי הספר בא ללמד לבשל, כל עקרת בית צריכה לדעת כי כבד צריך לצלות. גם לא כתוב בספרי הבישול הכשירי את הבשר בשריה במליחה ובהדחה. אין זה מענין הספר.דתיים יודעים את הדין.
אם אתה מפיץ את הספר, ניתן להוסיף דבר הסבר על דיני הכשרות, בנפרד.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן