סירוס חתולים

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 02/12/03 00:00 ז בכסלו התשסד

שאלה

שלום לרב.

לפניכ-8 חודשים מצאנו חתול כבן 10 ימים שנעזב ע"י אימו.

חתול זה היה בסכנת חיים אבל טיפלנו בו היטב ומאז הוא אצלנו.

לפני כמה חודשים, הוטרינר אמור שצריך לעשות לחתול (שהוא זכר ולא נקבה) סירוס, על מנת שלא יקלע למריבות עם חתולים אחרים וייפצע, וגם שלא יעשה לנו בעיות בבבית, כמו סימון טרטיוריה ע"י שתן.

רציתי לברר, האם מבחינה הלכתית, מותר לסרס חתולים זכרים.

בתודה מראש.

יוני

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ליוני שלום רב:בשולחן ערוך בחלק אבן העזר סימן י"א- י"ב נאמר שאסור לסרס את בעלי חיים הן בצורה ישירה והן ע"י סם אמנם ה"פתחי תשובה" מביא דעה שכאשר הבעל חי בסכנה והסם המסרס יכול להצילו הרי זה מותר ויש דעה שגם זה רק ע"י גוי.אבל כל זה כשמדובר בסכנת חי-ים אבל במקרה שלנו שהחתול אינו בסכנה הדבר אסור ואפילו אם החתול היה רק חולה ולא בסכנה הרי זה אסור כמבואר ב"באר היטב" סימן י'.
מיכאל ברום.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן