סירוב גט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/04/13 10:25 יח באייר התשעג

שאלה

שלום!

אני לא מבינה למה בכלל קיים העניין של סירוב גט?

למה זה טוב? למה לכפות על אדם להישאר כשהוא לא מעוניין...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאשר באים להתיר קשר צריך הסכמה של שני הצדדים. מאז חרם דרבינו גרשום יש צורך בהסכמה הדדית - גם האיש וגם האישה צריכים להסכים לגירושים.
אבל אם האישה לא מסכימה ובית הדין משתכנע שצריך לגרש, אפשר לגרש גם ללא הסכמתה.
אם האיש לא מסכים ובית הדין משתכנע שצריך לגרש - אי אפשר לגרש ללא הסכמת הבעל, כאשר הבעל מתעקש לסרב זה יוצר את הסיבוך שנקרא 'סירוב גט'.