סידור גבות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 05/03/07 18:32 טו באדר התשסז

שאלה

באיזה גיל אין בעיה לסדר גבות ומתחת לגיל זה עדיף שלא? (אם בכלל יש גיל כזה...) מכיון שזה לא לצורך שידוכים...

תודה (בת)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,
אינני יודעת בת כמה את, לכן אפתח בדברים כלליים.
אין בעיה לסדר גבות, כשם שאין בעיה להתלבש יפה, או לעשות פן... אם המטרה היא להתנאות (=להיות נאה), וגדרי הצניעות נשמרים, הרי שהמטרה איננה שלילית.
כולנו רוצים להראות נעימים, ואף תלמיד חכם שיש רבב (לכלוך) בבגדיו חייב מיתה (מסכת סנהדרין).
עניין אחד יכול להיות בעייתי והוא יחס ההורים לנושא זה.
במידה ואת צעירה והורייך מתנגדים למעשה, יש מקום לכבדם.
כיבוד הורים במקרה זה איננו דווקא הויתור על רצונך, אלא אף השיחה עימם המסבירה את תחושותייך ואת רצונך. אולי השיתוף במה שעומד מאחורי הרצון יסייע.
בכל אופן אם אכן ההורים מתנגדים, יש לך אפשרות להציע להם שלא תסדרי גבות ממש, אלא רק תייפי את הקיים. ההבדל הוא שסידור גבות "רציני" כולל עיצוב הגבות מחדש, ויפוי הינו שיפור קל כגון: מריטה בין הגבות והסרת שערות "סוררות" בודדות...
בהצלחה
יפה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן