סדר קידוש, נטילת ידיים וברכה על הלחם

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/12/16 09:14 ה בכסלו התשעז

שאלה

שלום,

בקידוש של שישי, לאחר שקראתי את הברכה של "יום השישי", הלכתי ליטול ידיים, ראשית איך צריך ליטול ידיים? 3 לכל צד או פעם אחד לימין ופעם אחת לשמאל? אשמח להסבר מפורט. וגם האם צריך לברך על נטילת ידיים לאחר שנוטלים.

והשאלה העיקרית, כאשר אני חוזר לשולחן, האם אני צריך לעמוד ולברך "פותח את עינך ומשביע.." או לשבת ואז לברך?

תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

רצוי ליטול ידיים, 3 פעמים לכל צד, 3 פעמים על יד ימין
ולאחר מכן, 3 פעמים על יד שמאל.
אך מעיקר הדין מספיק, פעם אחת על כל יד.
פעם אחת על יד ימין ופעם אחת על יד שמאל.
לאחר נטילת הידיים, לפני ניגוב הידיים, יש לברך על נטילת
ידיים ולאחר מכן לנגב, ולגשת לשולחן.
לאחר שישבתה והחלות בידיך, לומר "פותח את ידייך.."
ולברך המוציא לחם מן הארץ.

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן